KUVA Liputuspäiväksi on ehdotettu talvisodan alkua 30.11.1939. Tuolloin käynnistyi vuosia jatkunut, noin 430 000 ihmisen evakkotaival. Hyvästit ennen lähtöä veljen sankarihaudalla Suistamon kirkkomaalla elokuun ensimmäinen päivä 1944. SA-Kuva
Päättäjien Karjalakerholta uusi yritys muille lainsäätäjille
Eduskunnan Karjalakerho uusii ehdotuksensa evakkojen valtakunnallisesta virallisesta liputuspäivästä. Sille on useita vaihtoehtoja, mutta eniten on ollut esillä talvisodan syttymisen vuosipäivä 30. marraskuuta.
Lainsäätäjien Karjalakerho esitti virallista liputuspäivää myös vuosikymmenen vaihteessa, mutta sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) aikana (2019-21) asia ei edennyt ja sama hiljaisuus jatkui sisäministerinä viime kesään vaikuttaneen Krista Mikkosen (vihr) kaudella. Nykyinen sisäministeri on Mari Rantanen (ps).
Eduskunnan Karjalakerhon puheenjohtaja oli tuolloin Sanni Grahn-Laasonen (kok) ja sen allekirjoittivat kansanedustajat Leena Meri (ps), Mirka Soinikoski (vihr), Jukka Kopra (kok), Heikki Autto (kok) ja Jouni Ovaska (kesk).
Eduskunnan Karjalakerhon tarkoitus on edistää menetetyn Karjalan tuntemusta kansanedustajien ja eduskunnan henkilökunnan keskuudessa. Kerho tekee aktiivista yhteistyötä Karjalan Liiton ja muiden vastaavien toimijoiden kanssa. Sen nykyinen puheenjohtaja on lokakuusta saakka ollut kansanedustaja Hilkka Kemppi (kesk) ja varapuheenjohtajana vaikuttaa kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä (sd).
Kommentoi